Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Παραιτήθηκε ο αρχηγός!!!!!!

Την παραίτησή του από την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος υπέβαλε ο αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, επικαλούμενος προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον υπουργό Ν.Δένδια.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Μπονάτσο για τη συνεργασία που είχαν και ο κ. Μπονάτσος ευχαρίστησε, με τη σειρά του, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τη συνεργασία και τη συμπαράστασή της, ιδίως κατά τη δύσκολη αντιπυρική περίοδο.

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πυροσβεστών σημείωναν πως ο κ. Μπονάτσος δεν κατάφερε τη περίοδο που ήταν στην ηγεσία του Σώματος να διαχειριστεί σωστά σημαντικά ζητήματα, ενώ και οι σχέσεις που διατηρούσε με την πολιτική ηγεσία χαρακτηρίζονταν ως τυπικές.

Επίσης είχε προκαλέσει δυσάρεστη εντύπωση στο προσωπικό της Πυροσβεστικής η απουσία της ηγεσίας τους -είτε μέσω επιστολής συμπαράστασης όπως έπραξε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. είτε μέσω φυσικής παρουσίας όπως έκανε ο Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος - στην κινητοποίηση των ενστόλων στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στις αρχές Σεπτεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στους μισθούς τους.

Για τη θέση του αρχηγού του ΠΣ ακούγεται έντονα το όνομα του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγου Σωτήριου Γεωργακόπουλου χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να επιλεγεί κάποιος άλλος ανώτατος αξιωματικός.

ΠΗΓΗ:news.in.gr