Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Απάντηση Σε Έγγραφο Ι.Παπαναστασίου Περί Ανεξαρτητοποίησης - Ενημέρωση Μελών


Αθήνα : 22.02.2015

Αριθ. Πρωτ: 700

Προς:

1) Σωματείο Α.Μ.Θ.
2) Μέλη Δ/Σ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Θέμα: «Απάντηση σε έγγραφο Σωματείου Α.Μ.Θ. - Ενημέρωση Μελών»

Καταρχάς θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε, γιατί μάλλον δεν έχετε καταλάβει, ότι είστε Μέλος Συνδικαλιστικού Σωματείου και Ομοσπονδίας που εκπροσωπεί εργαζόμενους και ανέργους και όχι μέλος κομματικής παράταξης όπως αρέσκεστε το τελευταίο διάστημα να συμπεριφέρεστε.

Επί της ουσίας δεν μας είπατε τίποτα και η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε και τίποτα καινούργιο, εφόσον και οποιοσδήποτε σε ανάλογη περίπτωση σαν την δική σας το ίδιο θα έκανε.

Όλο αυτό το διάστημα, ο μόνος ανεξαρτητοποιημένος και απομονωμένος ήσασταν εσείς και μάλιστα με πρόθεση δική σας. Ακόμη και σε ενός τέτοιου χαρακτήρα έγγραφο δεν παραλείψατε να διατυπώσετε την ανευθυνότητα αλλά και την αρχομανία που σας διακρίνει. Προκειμένου λοιπόν να αποποιηθείτε οτιδήποτε σας βολεύει, παρουσιάζεστε ως οσιομάρτυρας και κριτής εκ του ασφαλούς και αναλόγως του αποτελέσματος.

Σας εξυπηρετεί να ξεχνάτε ότι:

α) Μέλος του Δ/Σ όλα αυτά τα χρόνια ήσασταν και εσείς. Εσείς ο ίδιος δεν μετείχατε σε όλες τις προηγούμενες διοικήσεις που τώρα επιρρίπτεται ευθύνες;
β) Αναφέρεστε στον τρόπο λειτουργίας του ταμείου αλληλοβοήθειας που είναι με ομόφωνη απόφαση του Δ/Σ την οποία ψηφίσατε και εσείς και ρωτάτε εμάς για κάτι που ψηφίσατε εσείς; Το ταμείο αλληλοβοήθειας δημιουργήθηκε για τα φυσικά πρόσωπα των Σωματείων Μελών; Ναι ή όχι; Όταν δημιουργήθηκε το ταμείο αλληλοβοήθειας με τις προϋποθέσεις αυτές, εσείς σε ποιο Δ/Σ ήσασταν;
γ) Η Ομοσπονδία κινείται νομικά για τα θέματα οικονομικής φύσεως που παρουσιάστηκαν από το παρελθόν, ύστερα από ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ/Σ και του Συνεδρίου στα οποία συμμετείχατε και εσείς. Εσείς σε άλλο Δ/Σ και σε άλλο Συνέδριο ήσασταν; Ποια ήταν η ψήφος σας στα θέματα αυτά; Τώρα δε γνωρίζετε τι θέλουμε να αποδείξουμε;
δ) Όλοι αυτοί του Προεδρείου που αναφέρεστε κατέθεσαν ενόρκως και στο ακροατήριο υπέρ της διαφάνειας και υπέρ της Ομοσπονδίας με δική τους πρόθεση εκτός από εσάς.
ε) Το Δ/Σ της Ομοσπονδίας σας έδωσε την δυνατότητα σε από κοινού υγιή συνεργασία και εσείς κινηθήκατε εις βάρος τον συμφερόντων της, με την προτροπή σας στις εκλογές των Συμβουλίων Μεταθέσεων οι Συνάδελφοι του Σωματείου σας να μην ψηφίζουν τον συνδυασμό της Ομοσπονδίας.
στ) Η Ομοσπονδία σας κάλεσε επανειλημμένες φορές να συμμορφωθείτε με τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις των οργάνων, που τις περισσότερες και εσείς ψηφίσατε και αδιαφορήσατε. Ποιος λοιπόν λειτουργεί μονομερώς;
ζ) Καθαιρεθήκατε με απόφαση του Δ/Σ 12 ΥΠΕΡ - 1 ΚΑΤΑ από το αξίωμα του αντιπροέδρου το οποίο κατείχατε για το λόγο ότι κινηθήκατε απέναντι στους σκοπούς για τους οποίους είχατε εκλεγεί.
η) Μέχρι και στην τελευταία άφιξή σας στην Αθήνα, σας ζητήθηκε να παραστείτε μαζί με την Ομοσπονδία στην συνάντηση με τον νέο Υπουργό και εσείς επικαλεστήκατε ότι επιθυμείτε συνάντηση ως Σωματείο και δεν ακολουθήσατε.
Θ) Από την μία κατηγορείτε για μονομερείς ενέργειες και «αποφασίζω και διατάζω» την Ομοσπονδία και από την άλλη εσείς ανακοινώνετε ανεξαρτητοποίηση και δημιουργία νέας παράταξης πριν ακόμα κάνετε το Συνέδριο του Σωματείου σας, πριν συζητήσετε και ακούσετε τη γνώμη των μελών σας;
ι) Επικαλείστε ότι η Ομοσπονδία οικειοποιείται ενέργειες δικές σας. Ακόμη και έτσι να είναι, δεν είστε Σωματείο-Μέλος εσείς; Οι ενέργειες των Σωματείων-Μελών δεν είναι κατ’ επέκταση και ενέργειες της Ομοσπονδίας;

Είναι σαφές λοιπόν από τα λεγόμενά σας και τον τρόπο που κινούσασταν ότι ήσασταν από πρόθεση ανεξαρτητοποιημένος και απομονωμένος και το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν να υπάρχουν φώτα δημοσιότητας γύρω σας.

Δεν αναφέρετε έστω και ΜΙΑ συγκεκριμένη ενέργεια η οποία ήταν αποτέλεσμα του «αποφασίζω και διατάζω» όπως επικαλείστε.

Η ιστορία στα δρώμενα της Ομοσπονδίας μας έχει δείξει ότι όποιος θέλει να εξασφαλίσει την Προσωπική Συνδικαλιστική του ύπαρξη κόντρα στην γνώμη της πλειοψηφίας του κόσμου ανεξαρτητοποιείται παραταξιακά.

Εμείς λοιπόν, που όπως ισχυρίζεστε δε μάθαμε να ακούμε, που απαξιώνουμε συναδέλφους και θεσμούς, που δεν αντιμετωπίζουμε με λόγο και επιχείρημα, σας ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ να καλέσετε την Ομοσπονδία να παραβρεθεί στην Γ/Σ του Σωματείου σας, έτσι ώστε όταν θα λέτε όλα αυτά τα παραμύθια να μπορούν να δοθούν και άμεσα οι απαντήσεις στον κόσμο.

Υ.Γ. Βέβαια καλύτερα να αποφύγετε την παρουσία της Ομοσπονδίας στην Γ/Σ σας γιατί μάλλον θα σας χαλάσει το γλυκό…….Είμαστε πλέον όλοι μας γνωστοί. Να κρυφτούμε, αδύνατον!

Υ.Γ. Ήμαστε πολύ περίεργοι να δούμε, πέραν από την αυτοπροβολή και προσωπική φιλοδοξία τι όφελος θα έχει η ανεξαρτητοποίηση ενός όλα αυτά τα χρόνια μονίμως ανεξαρτητοποιημένου.

Γεια σας…..

 

Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο Πρόεδρος 

Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος

Τηλ. : 6974709262

Ο Γεν. Γραμματέας

Ανδραδάκης Μ. Βασίλειος

Τηλ: 6986131046